Over Linda
(de korte versie)
Mijn naam is Linda Schlimbach-Goes en ik ben freelance tekstschrijver slash redacteur. Ik heb veel ervaring op het gebied van horeca, tekstproductie en webredactie/ contentmanagement.
Het dienstverlenende karakter van de horeca vertaalt zich vrij makkelijk naar mijn eigen bedrijf. Ik zet me graag in om ondernemers in het MKB te ondersteunen en assisteren bij hun bedrijfscommunicatie. Bovendien schrijf ik graag en makkelijk óver de horeca.
Dus: kan ik u helpen?
Foto Jurgen Moorlach, Absolutfotografie.
Over linda
(de lange versie)
Mijn naam is Linda Schlimbach-Goes en ik ben freelance tekstschrijver slash redacteur. Jaren geleden besloot ik om niet langer als horeca-ondernemer door het leven te gaan, maar een opleiding te volgen aan het Instituut voor Media en Informatiemanagement in Amsterdam. Ik was zeer jong het ondernemerschap ingerold en hoewel ik de horeca nog steeds een prachtig vakgebied vind en er regelmatig op ben teruggevallen, zag ik het mezelf niet tot mijn – toen nog – vijfenzestigste doen.
Schrijven voor het Bierblad
Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij vdbj_ in Bloemendaal. Voor het Bierblad - uiteraard uitgezocht met mijn achtergrond in het hoofd - leerde ik voor het eerst echt schrijven. Ik ging op reportage, interviewde talloze ondernemers en schreef achtergrondverhalen over alles wat maar enigszins met bier te maken had. De stage duurde slechts tien weken, maar als freelancer heb ik nog ruime tijd met veel plezier geschreven tot het blad werd overgenomen door een andere uitgever.
Surinaamse media
Later tijdens mijn studie kreeg ik de kans om stage te lopen in Suriname, bij stichting The Back Lot. Zij organiseren onder andere workshops op het gebied van creativiteit en media, produceren het Surinaamse jeugdjournaal en faciliteren (buitenlandse) bedrijven bij film- en televisieopnames. Als medewerker publiciteit en promotie had ik een prachtige tijd, zodanig zelfs dat ik na mijn studie nog een jaar ben teruggegaan.
Interactieve trends en technieken
Al in Suriname maakte ik dankzij een gezamenlijk project kennis met enkele managers en werknemers van Us Media uit Amsterdam. Zodoende heb ik daar gesolliciteerd toen ik terugkwam in Nederland en mocht ik aan de slag als PR- en communicatiemedewerker. Wat ik toen allemaal geleerd heb over internet, interactieve media en de laatste digitale trends en technieken… Die kennis komt me nog steeds bijna dagelijks van pas.
Nieuwe toekomst
Met pijn in mijn hart verliet ik na een paar jaar mijn collega’s in Amsterdam om samen met mijn man een nieuwe toekomst te beginnen in Haren. Helaas kwam er toen ook een kleine kink in het verloop van mijn carrière. Door de crisis, persoonlijke omstandigheden en de komst van twee kinderen en een hond lukte het me lange tijd niet om voor mezelf de stap tot freelancer te maken.
Website en nieuwsbrieven
Gelukkig heb ik die tijd wel ‘nuttig’ besteed. Ik werkte weer een aantal jaren parttime in de horeca en daar kreeg ik veel vrijheid om onder andere de website, social media en nieuwsbrieven naar eigen oordeel in te vullen. Dit heeft mij veel geleerd over de wensen en problemen waar (kleine) ondernemers tegen aanlopen. Ik vind het fijn als ik daar door mijn kennis en ervaring bij kan assisteren of verlichten. Want het dienstverlenende karakter van de horeca haal je niet zomaar uit de persoon…
Dus: kan ik u helpen?